Anmeldelse fra Bogfidusen

Anmeldelse Bogfidusen, af Frihed og ære

Christian “Kedde” Fries er en ung mand midt i sin soldaterkarrriere, da 2. verdenskrig bryder ud. Han er udstationeret på Sønderborg Kaserne, da tyskerne går over grænsen.

Som mange andre militært uddannede mænd var der, en udbredt undren over den passivitet der blev udvist af det danske militær, kongen og regeringen.

Kedde har et forlist kærlighedsforhold bag sig og mener ikke han skylder nogen noget. Hans familieforhold er lidt rodet men mangler ikke kærlighed derfra. Christian har lyst til at de skal være stolte af ham og hans militære karriere. Men han føler at lige nu som tingene er, kan man ikke være stolt af noget som helst.

Han optændes af en voldsom vrede, da han oplever flere “hjemmetyskere”, der på det tidspunkt bor i Sønderborg, ligefrem byder besættelsen velkommen med blomster i hænderne. Han forstår slet ikke at danske statsborgere kan føle nogen former for glæde nu.

Kedde skal til København og fortsætte i militæret og han bliver tvunget til at forlade alt hvad han kender.

Han flytter til hovedstaden med lutter nye mennesker, og uden kendskab til hvem man kan stole på og hvem han ikke kan.

Med det ulmenede had til tyskerne, der husere i den unge mand, finder han i København sammen med ligesindede. Han bliver indlemmet i den danske modstandsbevægelse og nu er det om at få lavet så meget sabotage og gene for den tyske værnemagt man kan, uden at blive opdaget.

 

Bogen er baseret på en del historiske optegnelser og breve skrevet af Kedde. Historien er dermed halvautentisk. Hvis man er til historiske  bøger er denne klart et godt forslag.

Pernille Juhl har et godt talent for at skrive medrivende og fængslende. Man følger Keddes liv på 1. parket hele vejen fra barndommen til han til sidst ender i Schwesing kz-lejr.

Historien om en helt, der gav hvad han kunne for Danmark – klart et must for historie-elskere. Men en advarsel – den kan stjæle din nattesøvn – den er rigtig barsk.

Link på nettet: http://bogfidusen.dk/frihed-og-aere/

PPS_3838_01_FINAL_LEV_nye oejene_ny bog_LILLE

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Ønsker du et foredrag? En signeret bog eller bare kontakt?

Skriv din mailadresse her, så kontakter jeg dig: