Udgivelser

Tilbud: Få en af mine bøger signeret og tilsendt portofrit for boghandlerprisen 249, - . Køb tre for 600 kr. Køb fire for 700 kr. (Gælder kun bøger udgivet på eget forlag).

‘Mod daggry' - 1. bind i serien: En tid et sted

 Juhls Forlag, 2023, Udgivelsesdato 21. september 2023, 365 sider, vejl. pris: 249.95 kr 

I foråret 1945 får Annas familie i Sverige besøg af en dansk frihedskæmper på flugt. Anna tager en chance og rejser med ham til det besatte Danmark. Missionen er langt fra ufarlig, og hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at den kunne ændre hendes liv.

Thomas er soldat i den tyske hær, og efter at have været indlagt på lazaret, må han besøge sin familie i Dresden i 24 timer. Skæbnen vil, at Dresden bombes samme dag. Både Thomas´ mor og hans kæreste forsvinder, og kort tid efter er han på flugt gennem det krigshærgede Tyskland med sin 12-årige søster.  Målet er deres danske gren af familien i Haderslev.
Her møder Thomas Anna, og hun er med til at redde hans liv. Selvom alt tyder på, at krigen snart er slut, er Thomas stadig i fare. Spørgsmålet er, om Anna kan redde hans liv én gang til?

”Mod daggry” er første bind i Pernille Juhls nye trilogi, ”En tid, et sted” – en serie, der handler om hvordan mennesker helt tilfældigt kommer ud for begivenheder, som ændrer deres liv fundamentalt.

Pernille Juhl (f. 1963) er forfatter og foredragsholder. Hun modtog i 2019 Sprog -og Kulturprisen for sin evne til at beskrive sønderjyske skæbner på en levende måde. Hun har vundet Mofibos pris for bedste lydbog i kategorien Romance to år i træk. I 2021 for Dagmar & Johannes; og i 2022 for ’Sara & August’.

 

 Peoples, 2022, Udgivelsesdato 1. november 2022, 400 sider, vejl. pris: 299.95 kr 

3. bind i familien Holmgreen-serien

Vil de nogensinde mødes i friheden?

Mathilde vokser op i Aabenraa i 1960’erne, en bekymringsfri tid fuld af forandringer. Kvindefrigørelse og kollektiver er kun lige om hjørnet. Men da Mathilde får en tragisk ulykke tæt ind på livet, rammes hun af modløshed. For at finde adspredelse tager hun på en tur til det opdelte Berlin med sin far, som er journalist, og her møder hun ved et tilfælde den jævnaldrende, Andreas.

 

Andreas’ opvækst i DDR er i modsætning til Mathildes præget af en stor frihedslængsel. Andreas er professionel svømmer, og staten har øjnet ham som en frontfigur for den kommunistiske ideologi. Men hvad er Andreas’ drøm? Og kan han udleve den i et land, der er nødt til at bygge mure for at holde på sin befolkning?

 

Da Mathilde og Andreas møder hinanden, knyttes et bånd på tværs af tid og grænser. Og som tiden går, føler de sig begge holdt fanget af livets omstændigheder og fortidens fortielser.

 

Mathilde & Andreas er tredje og sidste fritstående bind i Pernille Juhls danmarkskrønike, som indledtes med Dagmar & Johannes og blev fulgt op af Sara & August. En fortælling om ukueligt håb om frihed og kærlighed under den kolde krig. 

‘Sara & August' - 2. bind i serien om familien Holmgreen

 Peoples, 2022, 474 sider. Udkom 20. januar 2022 

August er søn af Dagmar og Johannes og vokser op i Aabenraa i 1930’erne. Han har det svært i skolen, men bliver accepteret, da han bliver venner med Herman. Hermans familie er interesserede i de nye strømninger fra Tyskland og følger Hitlers handlinger tæt, hvilket smitter af på August.
Sara vokser op i en velhavende jødisk familie i Berlin. Men den trygge tilværelse ophører brat, da jødeforfølgelsen i Tyskland tager til, og Saras far forbydes at praktisere som læge. Den daglige chikane kulminerer dramatisk på Krystalnatten, og de må flygte for at overleve.
August og Saras veje krydses. De er på én gang hinandens store modsætninger og alligevel
fascineret af hinanden. Deres møde får August til at indse, hvilken magt Herman og hans familie har haft over ham. Da krigen udvikler sig, spidser situationen til. Jødehadet er også kommet til Sønderjylland, og Sara har brug for hjælp. Men kan hun stole på August, og kan han redde hende?

‘Dagmar & Johannes' - 1. bind i serien om familien Holmgreen

 Peoples, 2021, 360 sider. Udkom 20. maj 2021 

Dagmar vokser op i et fattigt hjem i Sønderjylland og drømmer om et bedre liv. Derfor synes mødet med den velhavende charmør Erik Vildtoft at være svaret på alle hendes drømme. Erik burde for længst være gift, men han har forstået at leve livet. Da han pludselig indkaldes i starten af 1. Verdenskrig lader han sig impulsivt forlove med Dagmar, dagen før han tager til fronten. I løbet af krigen udvikler Dagmar sit nære venskab med skolekammeraten Johannes, som også kæmper ved Vestfronten. Da krigen lakker mod enden, må Dagmar træffe en række svære valg.

Skal hun sætte sin egen sikkerhed til side og hjælpe en ven, som har båret sig dumdristigt ad? Skal hun sætte sin trygge fremtid over styr? Hun er så tæt på at få det, hun har drømt om. Men er det egentlig det, hun vil? Dagmar og Johannes er roman om krig og kærlighed fra Genforeningens Sønderjylland.

‘Helenes befrielse - bind 2 i en fængslende kærlighedshistorie

 Peoples Press, 2020, 308 sider. Udkom 24. august 2020 

I sommeren 1944 er Helene stort set holdt op med at komme på universitetet, arbejdet i modstandsgruppen tager al hendes tid. Meget tyder på, at der er en stikker iblandt dem, og Helene er under mistanke. Hun vil gerne stoppe det illegale modstandsarbejde, men er bange for, at hun i givet fald vil blive yderligere mistænkt. Kærligheden til den tyske soldat, Johan, som modstandsgruppen under ingen omstændigheder må kende noget til, gør livet endnu vanskeligere. Ikke alene har de sjældent mulighed for at se hinanden, hun er også usikker på, om det er Johan, der har sladret om et mislykket attentat på tyskerne. Med tiden bliver det nærmest en besættelse for Helene at blive renset for mistanken om at være stikker. Og har hun og Johan overhovedet nogen fremtid sammen? 

HELENES BEFRIELSE er en levende og varm fortælling om en ung kvindes livsvilkår, udfordringer med kærligheden og overlevelse i et Danmark, der er presset af den tyske besættelsesmagt og præget af en mandsdomineret hverdag. HELENES BEFRIELSE er andet bind i serien om Helene under 2. verdenskrig.

‘Helenes krig - bind 1 i en fængslende kærlighedshistorie

Peoples Press, 2020, 287 sider. Udkom 4. maj 2020.

Den borgerligt opdragede og pæne pige Helene starter på Københavns Universitet i begyndelsen af 2. Verdenskrig. Her møder hun nye interessante mennesker, og efterhånden kommer hun ind i en modstandsgruppe. I starten handler det mest om at dele illegale flyveblade ud, men siden udvikler tingene sig i en langt farligere retning, og det får dramatiske konsekvenser. Helene stiger hurtigt i graderne hos bevægelsen, men hvad hendes venner i modstandsgruppen ikke ved, er, at hun har forelsket sig i en mand med tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Kan hun holde det skjult? Og skal hun følge sit hjerte eller være loyal over for gruppen?

HELENES KRIG 1 er første bind i den fængende serie om de svære dilemmaer og om danskernes liv i Danmark under 2. Verdenskrig.

‘Genforening’ – roman om Nordslesvigs Genforening med Danmark i 1920

Juhls forlag, 2020, 420 sider. Udkom 10. februar 2020.

Denne roman roman er baseret på ildsjælen H.P Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Gennem sin indflydelse som redaktør, politiker og minister kæmpede han i mere end 30 år for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Ved hans side stod hans kone, Helene Hanssen, som havde sin styrke, hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.

Pernille Juhl modtog i oktober 2019 Sprog- og kulturprisen 2019 for sin evne til at beskrive sønderjyske skæbner på en levende måde. 

‘Marens vilje’ – bogen om en af Danmarks store kvindeskikkelser i det 20. århundrede

Juhls forlag, 2018, 412 sider. Udkom 1. juni 2018.

I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet.

Om Marens vilje skrev anmelderne:

”En smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men alligevel kommer tæt på.”  Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”.  Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

”Velskrevet biografisk roman”. Christine Christensen, Dansk BiblioteksCenter.

‘Det usagte’ – 4. bind i tilknytning til Gråstener trilogien

Juhls forlag, 2016, 340 sider. Udkom 15. september 2017.

Året er 1953. Ingrid har fået en ny start på sin opvækst hos sin mor og hendes nye mand væk fra sin alkoholiske og nervesvækkede far. Alligevel er livet ikke kun godt. Familien har adskillige ubehagelige, historiske begivenheder i bagagen, som den gør det bedste for at glemme. Men kan man det?

’Det usagte’ er en stærk og bevægende fortælling om mennesker, som formår at udvikle og kæmpe sig ud af hverdagens fastlåste mønstre.

Bogen er en uafhængig fortsættelse til Gråstener-trilogien om familien Andersen.

Om ‘Det usagte’ skrev anmelderne:

Dansk Biblioteks Center, Marianne Majgaard Jensen: ”Et godt bud på en slægtsroman fra det sønderjyske til historisk interesserede.” 

Jyske Medier, Arne Mariager: ”Nok Pernille Juhls hidtil bedste.”

Om Gråstenertrilogien skrev anmelderne:

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Jeg blev mindet om tv-serien Matador”.

Jyske Medier, Arne Mariager: Alle gode gange tre. Pernille Juhl tegner nænsomme portrætter af mennesker, hvis liv ændres af krigen og sætter flot punktum for familietrilogi.  

Bognørden: ”Levende, vedkommende og virkelig indsigtsfuld”

’Frihed og ære’

Juhls forlag, 2016, 365 sider. September 2016.

‘Frihed og ære’ er en handlingsmættet roman, som beskriver et spændende stykke Danmarkshistorie. Den handler om en af vore ukendte helte under 2. verdenskrig.

Christian Fries voksede op i Kollund, og ingen kunne vide, at han som 26-årig ville få vigtig betydning for krigens udvikling i Danmark. Få år efter Danmarks besættelse i 1940 blev han ansvarlig for opbygningen af den illegale Militære Efterretningstjeneste under Studenternes Efterretningstjeneste.

Om Frihed og ære skrev anmelderne:

Arne Mariager, Jyske Medier: Det er en meget helstøbt fortælling, der både rummer en masse spænding og nogle gode person-skildringer

Ole Sørensen, Flensborg avis: Pernille Juhls hånd har gjort til en rigtig pageturner

Sanne Mendel, Biblioteks medier: Velskrevet og spændende roman

Bøgnørden:  Pernille Juhl er garant for de solide persongallerier og de nære historier – og er du interesseret i at vide mere om nogle af de mennesker, der kæmpede for landet under besættelsen, så kom med indenfor.

’Efter mørke’

Juhls forlag, 2015, 388 sider, Oktober 2015 

Sønderjyden Anders er kommet hjem efter ufrivilligt at have været soldat i 1. Verdenskrig. Han gifter sig med Marie, som han har længtes efter i krigens lange år.

’Når solen står højest’ er et forrygende familiedrama og en selvstændig fortsættelse af ’Vent på mig Marie’.  Anders kæmper for at glemme krigen og komme videre. Marie går sine egne veje, og imens vokser børnene Carl og Jenny op. Carl er god til at lave ballade i skolen, og Jenny drømmer om at forandre verden.

Om ’Når solen står højest’ skrev:

Folkebladet, Arne Mariager: ”En rigtig god gammeldags familieroman”. 

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Jeg blev mindet om tv-serien Matador”.

’Når solen står højest’

Juhls forlag, 2014, 357 sider. September 2014.

Graasten 2. Verdenskrig. Anders og Marie har genfundet kærligheden. Datteren Jenny gifter sig med frihedskæmperen Magnus, men det går langt fra, som hun havde forestillet sig. Broderen Carl er deserteret fra Frikorps Danmark, er eftersøgt af Gestapo og må flygte til Sverige og siden USA.

’Efter mørke’ er en handlingsmættet familiekrønike, som beskriver et stykke spændende Danmarkshistorie i ’40’erne. Vi oplever familiens menneskelige og sårbare sider i en tid, hvor alting enten er sort eller hvidt. Bogen er den 3. i serien om familien Andersen.

Folkebladet, Arne Mariager: ”Alle gode gange tre. Pernille Juhl tegner nænsomme portrætter af mennesker, hvis liv ændres af krigen, og sætter flot punktum for familie-trilogi.

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Skal læses for de gode og realistiske tidsbilleder. Man får lyst til at følge familien i et bind mere.”

Bognørden: ”Jeg håber, der kommer mere.”

Pipalukbooks: ”Bogen endte helt anderledes, end jeg havde forestillet mig, hvilket bare fik mig til at elske denne bog endnu mere. ” ”Jeg bliver suget ind i historien, som var det en film. ”

’Vent på mig Marie’

Juhls forlag, 2013, 389 sider.

’Vent på mig, Marie’ er en krigs- og kærlighedshistorie, som foregår under første verdenskrig. Romanen er aktuel i forbindelse med 100-året for en af de værste begivenheder i verdenshistorien. Forfatteren er af sønderjysk slægt og er stærkt inspireret af sin farfars dagbøger, som han trofast førte under krigen. ’Vent på mig, Marie’ er en bevægende roman, som giver et godt billede af tiden og de mange skæbner under krigen både ved fronten og hjemme i Sønderjylland.

Om ’Vent på mig Marie’ skrev pressen:

Berlingske tidende, Bent Blüdnikow: ”… denne autentiske roman, der både giver indtryk af blodige slag ved fronterne og af hjemmelivet i Graasten, hvor Marie længes efter soldaterkæresten. I modsætning til andre bøger om Første Verdenskrig ender den med håb.”

Kontakt mig

Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du har:

  • En mening om mine bøger
  • Vil bestille mig til et foredrag
  • Vil bestille signerede bøger
  • Har spørgsmål

‘Marens vilje’ – bogen om en af Danmarks store kvindeskikkelser i det 20. århundrede

Juhls forlag, 2018, 412 sider. Udkom 1. juni 2018.

I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet.

Om Marens vilje skrev anmelderne:

”En smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men alligevel kommer tæt på.”  Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”.  Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

”Velskrevet biografisk roman”. Christine Christensen, Dansk BiblioteksCenter.

‘Genforening’ – roman om Nordslesvigs Genforening med Danmark i 1920

Juhls forlag, 2020, 420 sider. Udkom 10. februar 2020.

Denne roman roman er baseret på ildsjælen H.P Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Gennem sin indflydelse som redaktør, politiker og minister kæmpede han i mere end 30 år for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Ved hans side stod hans kone, Helene Hanssen, som havde sin styrke, hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.

Pernille Juhl modtog i oktober 2019 Sprog- og kulturprisen 2019 for sin evne til at beskrive sønderjyske skæbner på en levende måde. 

Scroll to Top

Ønsker du et foredrag? En signeret bog eller bare kontakt?

Skriv din mailadresse her, så kontakter jeg dig: