Ny udgivelse på Mofibo & Storytel 12. september 2018

Efteråret 2017 skrev jeg kontrakt med Mofibo/Storytel om en såkaldt ‘Original’, som er en lydbogsserie i deres regi. Det har været et super spændende samarbejde og jeg har været rigtig glad for at arbejde med min redaktør Birgitta Gärdner. Det er der kommet en serie ud af, som hedder ‘Helenes krig’. Vanen tro er Sønderjylland involveret selvom scenen er sat i København. Serien kommer i 10 episoder og udkommer 12. september, hvor den skulle være at finde som lydbog og ebog på Mofibo/Storytels platforme. Jeg håber meget snart at kunne præsentere dig for forsiden.

Her kommer lidt om handlingen:

Helene læser på Københavns Universitet under 2. verdenskrig. Hun finder sig godt til rette i studiemiljøet, og efterhånden kommer hun ind i en modstandsgruppe. Gennem besættelsestiden tilspidses situationen via de aktiviteter, gruppen gennemfører. Ikke alene udsættes Helene for stor fare, hun stilles også overfor nogle urimeligt svære valg. Skal hun vælge kærligheden eller modstandsgruppen? Ingen af valgene er ufarlige.

Helene er vokset op i hjertet af København og er en pæn pige, som primært interesserer sig for at få gode resultater i skolen. Det bliver der vendt og ned på, da hun møder Jonna på Universitetet, hvor begge begynder at læse jura i 1940.

De to piger engageres gradvist i modstandskampen i universitetsmiljøet. Først er de beskæftiget med at dele illegale flyveblade ud, men siden udvikler tingene sig i en langt farligere retning.  Helene bliver kurer. Modstandsgruppen foretager til stadighed nye og farlige sabotageaktiviteter,

Nazisternes øgede fokus på at anholde og frihedsberøve sabotører, presser gruppen til det yderste. I 1944 er den virkelig presset. Det er særligt Hauptmann Schwartz, en forhadt forhørsleder i Shellhuset, som gruppen ønsker at få ram på.

Planen trækker Helene ind i kampen mod Hauptmann’en. Hvad hendes venner ikke ved er, at hun befinder sig i et stort dilemma. Den mand, som hun har forelsket sig i, har uheldigvis tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Skal hun følge hjertet eller være loyal overfor gruppen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Ønsker du et foredrag? En signeret bog eller bare kontakt?

Skriv din mailadresse her, så kontakter jeg dig: