Foredrag på Vamdrup bibliotek 7. april

Kom til foredrag  7. april kl. 19 på Vamdrup bibliotek. Køb billetter på bibliotekets hjemmeside.

Om foredraget:

Plakaten var rød. Han havde naturligvis allerede gættet, hvad den ville forkynde.

Sådan konstaterede Pernille Juhls farfar i 1914, at han var indkaldt i tysk krigstjeneste. I forbindelse med 100-året for første verdenskrig holder Pernille Juhl et spændende foredrag om sin historiske roman ’Vent på mig Marie’.

Bogen er stærkt inspireret af farfarens krigsdagbøger. Han var blandt de 35.000 sønderjyder, som var tvunget til at kæmpe på tysk side under første verdenskrig. Farfaren deltog i alle 4 år, og var med ved både Øst- og Vestfronten, hvor han og mange andre dansksindede sønderjyder blev udsat for ufattelige lidelser i en krig, som de ikke opfattede som deres egen.

I foredraget fortæller Pernille Juhl levende om bogens tilblivelse, hvad der foregik i det civile liv i Sønderjylland og ikke mindst om hendes farfars oplevelser under krigen.

Så du TV2 Lorry Launch d. 31 januar? Hvor Pernille Juhl blev interviewet? Hvis ikke så prøv linket her: http://www.lorry.dk/arkiv/2014/1/31?video_id=87297

Bibliotekar Hanne Næsborg-Andersen, Graasten bibliotek, anmeldte foredraget således:

”Forsamlingen var meget interesserede, og der kom mange spørgsmål. Især fængede det, at forfatteren ville fortælle de, der ikke selv kendte historien, at sønderjyderne deltog i 1. verdenskrig på tysk side mod deres vilje. Det var meget kærkomment her i Sønderjylland.

Pernille Juhl fortalte levende og engageret og efterfølgende har der været en del forespørgsler på bogen.”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top

Ønsker du et foredrag? En signeret bog eller bare kontakt?

Skriv din mailadresse her, så kontakter jeg dig: