UDGIVELSER

Tilbud: Få en af mine bøger signeret og tilsendt portofrit for  boghandlerprisen 249, – . Køb tre for 650 kr. Køb fire for 750 kr.

Herunder kan du læse lidt om mine udgivelser – startende med de nyeste og så fremdeles. Alle kan læses uafhængigt.

‘Marens vilje’  – bogen om en af Danmarks store kvindeskikkelser i det 20. århundrede

Juhls forlag, 2016, 412 sider. Udkom 1. juni 2018.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

 

I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet.

Om Marens vilje skrev anmelderne:

”En smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men alligevel kommer tæt på.”  Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”.  Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

”Velskrevet biografisk roman”. Christine Christensen, Dansk BiblioteksCenter.

‘Det usagte’  – 4. bind i tilknytning til Gråstener trilogien

Juhls forlag, 2016, 340 sider. Udkom 15. september 2017.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

Året er 1953. Ingrid har fået en ny start på sin opvækst hos sin mor og hendes nye mand væk fra sin alkoholiske og nervesvækkede far. Alligevel er livet ikke kun godt. Familien har adskillige ubehagelige, historiske begivenheder i bagagen, som den gør det bedste for at glemme. Men kan man det?

’Det usagte’ er en stærk og bevægende fortælling om mennesker, som formår at udvikle og kæmpe sig ud af hverdagens fastlåste mønstre. Romanen er en handlingsmættet familiekrønike, som beskriver et stykke spændende Danmarkshistorie i ’50’erne og 60’erne. Vi oplever familiens menneskelige samt sårbare sider, og datteren, Ingrid, som gradvist optrævler familiehistorien. Hvem ville have troet, at den indesluttede datter kunne ændre en hel familie?

Det usagte er en uafhængig fortsættelse til Gråstener-trilogien om familien Andersen

Om ‘Det usagte’ skrev anmelderne:

Dansk Biblioteks Center, Marianne Majgaard Jensen: ”Et godt bud på en slægtsroman fra det sønderjyske til historisk interesserede.” 

Jyske Medier, Arne Mariager: ”Nok Pernille Juhls hidtil bedste.”

Om Gråstenertrilogien skrev anmelderne:

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Jeg blev mindet om tv-serien Matador”.

Jyske Medier, Arne Mariager: Alle gode gange tre. Pernille Juhl tegner nænsomme portrætter af mennesker, hvis liv ændres af krigen og sætter flot punktum for familietrilogi.  

Bognørden: ”Levende, vedkommende og virkelig indsigtsfuld”

 ’Frihed og ære’

FrihedOgAere_forside7ebog

Juhls forlag, 2016, 365 sider. September 2016.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

Bagsidetekst

‘Frihed og ære’ er en handlingsmættet roman, som beskriver et spændende stykke Danmarkshistorie. Den handler om en af vore ukendte helte under 2. verdenskrig.

Christian Fries voksede op i Kollund, og ingen kunne vide, at han som 26-årig ville få vigtig betydning for krigens udvikling i Danmark. Få år efter Danmarks besættelse i 1940 blev han ansvarlig for opbygningen af den illegale Militære Efterretningstjeneste under Studenternes Efterretningstjeneste. I denne bog kan du læse om Christian Fries intense liv i en farlig tid under besættelsen, hvor spillereglerne ændredes dag for dag.

Arne Mariager, Jyske Medier: Det er en meget helstøbt fortælling, der både rummer en masse spænding og nogle gode person-skildringer

Ole Sørensen, Flensborg avis: Pernille Juhls hånd har gjort til en rigtig pageturner

Sanne Mendel, Biblioteks medier: Velskrevet og spændende roman

Bøgnørden:  Pernille Juhl er garant for de solide persongallerier og de nære historier – og er du interesseret i at vide mere om nogle af de mennesker, der kæmpede for landet under besættelsen, så kom med indenfor.

 

EfterMoerke_11_forside_lille

’Efter mørke’

Juhls forlag, 2015, 388 sider. September 2015.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

Bagsidetekst

Graasten 2. Verdenskrig. Anders og Marie har genfundet kærligheden. Datteren Jenny gifter sig med frihedskæmperen Magnus, men det går langt fra, som hun havde forestillet sig. Broderen Carl er deserteret fra Frikorps Danmark, er eftersøgt af Gestapo og må flygte til Sverige og siden USA.

’Efter mørke’ er en bevægende kærlighedsroman og en selvstændig fortsættelse til ’Når solen står højest’. Bogen skildrer den dystre tid under besættelsen, hvor danskerne rykkede tættere sammen og fandt ekstra overskud til at hjælpe hinanden. Familien gennemgår adskillige prøvelser og glæder sig sammen med millioner af landsmænd, da de får friheden tilbage. Det er ikke lige nemt for alle familiemedlemmer at få hverdagen til at fungere. Mørket truer med at opsluge alt.

’Efter mørke’ er en handlingsmættet familiekrønike, som beskriver et stykke spændende Danmarkshistorie i ’40’erne. Vi oplever familiens menneskelige og sårbare sider i en tid, hvor alting enten er sort eller hvidt. Bogen er den 3. i serien om familien Andersen.

Folkebladet, Arne Mariager: ”Alle gode gange tre. Pernille Juhl tegner nænsomme portrætter af mennesker, hvis liv ændres af krigen, og sætter flot punktum for familie-trilogi.

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Skal læses for de gode og realistiske tidsbilleder. Man får lyst til at følge familien i et bind mere.”

Bognørden: ”Jeg håber, der kommer mere.”

Pipalukbooks: ”Bogen endte helt anderledes, end jeg havde forestillet mig, hvilket bare fik mig til at elske denne bog endnu mere. ” ”Jeg bliver suget ind i historien, som var det en film. ”

Her får du en smagsprøve på bogen:   Læseprøve efter mørke

’Når solen står højest’

narsolenstarhojest_forside

Juhls forlag, 2014, 359 sider. Oktober 2014.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

Bagsidetekst

Sønderjyden Anders er kommet hjem efter ufrivilligt at have været soldat i 1. Verdenskrig. Han gifter sig med Marie, som han har længtes efter i krigens lange år.

’Når solen står højest’ er et forrygende familiedrama og en selvstændig fortsættelse af ’Vent på mig Marie’.  Anders kæmper for at glemme krigen og komme videre. Marie går sine egne veje, og imens vokser børnene Carl og Jenny op. Carl er god til at lave ballade i skolen, og Jenny drømmer om at forandre verden.

Under 2. verdenskrig ser tingene sort ud for familien Andersen, efterhånden som konflikterne tilspidses i og omkring familien. Spørgsmålet er, om det efterhånden tyndslidte familiesammenhold kan overvinde fortidens skygger.

 

Om ’Når solen står højest’ skrev:

Folkebladet, Arne Mariager: ”En rigtig god gammeldags familieroman”. 

Dansk Biblioteks Center, Jette Landberg: ”Jeg blev mindet om tv-serien Matador”.

Her får du en smagsprøve på bogen:   læseprøve

’Vent på mig, Marie’

VentPaMigMarie_ebog

Juhls forlag, 2013, 389 sider.

Køb bogen på papir i boghandlen/hjemmesiden/Saxo eller som ebog/lydbog på nettet.

Bagsidetekst:
Graasten 1. august 1914
”Anders fik hjertebanken, da han nærmede sig banegården. Han stod stille med cyklen og skuede ud over pladsen. Stirrede på en utrolig masse mennesker, der mindede ham om summende bier. Så tog han en dyb indånding og arbejdede sig frem til opslaget, som var genstand for alles opmærksomhed.
Plakaten var rød. Han havde naturligvis allerede gættet, hvad den ville forkynde. Ikke desto mindre var det, som fik han en knytnæve i brystet, da han først stod der.
Bogstaverne flimrede. Informationen var helt enkel, men han måtte alligevel læse den flere gange. Forfærdelsen indtog kroppen, og den blev blytung og umulig at flytte.
”Der er faktisk også andre, der gerne vil til.” Han kiggede ind i et vredt kvindeansigt og veg uvilkårligt baglæns, mens han indså, at han havde spærret for andre længe nok. Han havde ikke registreret deres skubben og masen før nu. De ønskede naturligvis også at studere det uønskede budskab: Alle omegnens unge blev udkommanderet i krig.”

’Vent på mig, Marie’ er en krigs- og kærlighedshistorie, som foregår under første verdenskrig. Romanen er aktuel i forbindelse med 100-året for en af de værste begivenheder i verdenshistorien. Forfatteren er af sønderjysk slægt og er stærkt inspireret af sin farfars dagbøger, som han trofast førte under krigen. ’Vent på mig, Marie’ er en bevægende roman, som giver et godt billede af tiden og de mange skæbner under krigen både ved fronten og hjemme i Sønderjylland.

Om ’Vent på mig Marie’ skrev pressen:

Berlingske tidende, Bent Blüdnikow: ”… denne autentiske roman, der både giver indtryk af blodige slag ved fronterne og af hjemmelivet i Graasten, hvor Marie længes efter soldaterkæresten. I modsætning til andre bøger om Første Verdenskrig ender den med håb.”

Her får du første kapitel, så du kan vurdere, om bogen er noget for dig.
[h5_with_line title=’Vent på mig, Marie’ title_color=” link_text=’Se pdf’ link_color=” link=’http://www.pernille-juhl.dk/wp-content/uploads/2013/09/Vent-pa-mig-Marie-forste-kapitel1.pdf’ target=’blank’]

Tryk på lydfilen og hør et direkte interview fra DRp4Syd fra d. 27/9 13 – hvis du vil have en hurtig intro til bogen.