BLOG

En smagsprøve af mine foredrag om 1. verdenskrig kan du se på Youtube.

Optagelsen er fra Slesvig Bibliotek d. 28/2 2019.

Brug linket: https://www.youtube.com/watch?v=CenpZ2El2kY&feature=youtu.be

Flensborg Avis’ dækning af foredraget kan du læse her:

https://www.kulturkapellet.dk/litteraturessay.php?id=54

Ny sæson af Helenes krig.

D. 28/2 19 udkom 2. sæson af Helenes krig på Mofibo og Storytel.

Bagsideteksten lyder sådan her:

I sæson to af den spændingsfyldte og fængslende historiske roman, ‘Helenes krig’, bliver Helene presset på alle fronter.

I sommeren 1944 er Helene stort set holdt op med at komme på universitetet, fordi arbejdet i modstandsgruppen tager al hendes tid. Men meget tyder på, at der er en stikker i i blandt dem, og Helene er under mistanke. Hun vil gerne stoppe det illegale modstandsarbejde, men er bange for, at hun så vil blive yderligere mistænkt. Samtidig er hun stadig forelsket i den tyske soldat, Johan, som modstandsgruppen under ingen omstændigheder må kende noget til. Deres forhold er dog ikke uden problemer. Ikke alene er det sjældent, de har mulighed for at se hinanden, hun er også usikker på, om det er Johan, der har sladret om et mislykket attentat til tyskerne.

Med tiden bliver det nærmest en besættelse for Helene at blive renset for mistanken om at være stikker. Det kan hun kun blive ved selv at finde den angiver, der er skyld i det hele. Hvordan gør hun det? Og har hun og Johan overhovedet nogen fremtid sammen?

‘Helenes krig’ er en levende og varm fortælling om en ung kvindes livsvilkår, kærlighedsudfordringer og overlevelse i et Danmark presset af den tyske besættelsesmagt og præget af en mandsdomineret hverdag.

Artikel i ugebladet Søndag – uge 3 2019

Journalist Marie Østergaard har interviewet mig i forbindelse med temaet ‘Vendepunkter’ og det er der kommet en fin artikel ud af som kommer i ugebladet Søndag d. 14/1 19. Artiklen handler om hvordan jeg tog springet fra kemiingeniør til forfatter og foredragsholder.

Brecklings Bogcafé november 2018

Tak for en skøn aften i går d. 22/11 18 hvor jeg gæstede Sønderborg, hotel Comwell – Allan Brecklings Bogcafé. 80 interesserede publikummer gjorde dagen uforglemmelig for mig.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, smilende personer, folk, der står og skæg

Med farfar i krig – udsendelse om første verdenskrig

I 1914 var det hundredåret for begyndelsen af den Store Krig – og ved den lejlighed optog TVSyd en udsendelse med mig og min far om min farfars deltagelse i Første Verdenskrig, hvor han som sønderjyde var tvunget til at kæmpe for sønderjyderne.

D.  11/11 2018 kunne vi fejre 100 året for krigens ophør – og ved den lejlighed benyttede flere TV kanaler at genudsende udsendelsen en del gange.

Skulle du ikke have set den allerede, så får du linket her:

https://www.tvsyd.dk/video/klip/med-farfar-i-krig

Det var min farfar der i sin tid inspirerede mig til at skrive ‘Vent på mig Marie’

Foredrag Allan Brectlings Bogcafé Sønderborg 22/11-18

Det er anden gang jeg gæster Allan Brecklings Bogcafé – denne gang 22/11 kl 18 på Comwell i Sønderborg. Der er endnu billetter at få med og uden spisning.

Jeg glæder mig til at komme.

Foredrag på Fredagshøjskolen i Haderslev

Den 2/11 18 havde jeg fornøjelsen af at holde hele to foredrag på Haderslev Bibliotek for hhv. 160 mennesker om formiddagen og 60 om eftermiddagen. Emnet var ‘Marens vilje’. Bogen handler om ildsjælen Maren Sørensen, som i mange år var Plejemor ved Helsehjemmet i Sønder Vilstrup. Det var en dejlig dag med mange interesserede tilhørere.

Bogmesse anno 2018

Årets Bogmesse anno 2018 gik rigtig godt. Jeg havde en stand på Newpubs område, og havde fornøjelsen af at møde mange nuværende og kommende læsere. Jeg havde et interview med Camilla Laugesen allias Bogfidusen, som jeg nok gengiver senere. Desuden mødte jeg en af mine yndlings bogoplæsere, Klaus Elmer, som for tiden  genindlæser ‘Vent på mig Marie’. Beklager at jeg ikke kan vende mine billeder rigtigt!

Foredrag i Sønderborg – på Allan Brecklings Bogcafé

Jeg har foredragskalenderen godt fyldt op – se under foredrag på hjemmesiden, hvor det fremgår, hvor i landet jeg er hvornår.

D. 22. november 2018 gæster jeg Allan Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell kl. 19.00  (kl. 18 ved spisning)

Hvis du henviser til special aftale med mig – og bestiller inden 4. november får du 25 kr i rabat på billetter med og uden spisning.

Foredrag koster dermed 100 kr.

Foredrag med anretning koster dermed 175 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *