Pernille Juhl | - Pernille Juhl
122
page-template,page-template-blog-template4,page-template-blog-template4-php,page,page-id-122,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,large,shadow3

Helenes Krig – en ny Original på Storytel & Mofibo

13.09.2018 in Uncategorized

D. 12/9 18 udkom ‘Helenes krig’ på Mofibo og Storytel i en lyd- og en ebogsversion. Har du ikke abonnement kan du tegne et gratis prøveabonnement på 14 dage og opsige det inden udløbsperioden, hvis du ikke ønsker at fortsætte.

Her på det efterfølgende link kan du smuglytte til Line Hesdams fantastiske, levende oplæsning:

https://www.storytel.dk/books/604778-Helenes-krig-S1E1

 

no comment

‘Helenes krig’ – min nye Storytel & Mofibo Original udkommer onsdag d. 12. september 2018

08.09.2018 in Uncategorized

Pressemeddelelsen får du her:

 

Svære dilemmaer under 2. verdenskrig

Ny roman om etiske dilemmaer er inspireret af gamle dagbøger og virkelige begivenheder

For 10 år siden opdagede Pernille Juhl sin farfars gamle dagbøger. Her fandt hun ud af, at hendes farfar Claus Juhl mod sin vilje var tvunget til at kæmpe på tysk side under 1. verdenskrig. Forfatterens farfar var nemlig sønderjyde og dermed en af ca. 36.000 sønderjyder, som blev udkommanderet i krig for tyskerne. Pernille Juhl gav sig til at undersøge sagen og opdagede, at der også under 2. verdenskrig var danske sønderjyder – i alt omkring 500 – der var tvunget til at kæmpe på tysk side. Ved genforeningen i 1920 flyttede mange dansksindede nemlig nordpå,  og krydsede den grænse vi kender i dag for at komme til Danmark.

Mange af tilflytterne fik ikke styr på deres statsborgerskab. De levede og følte sig som danskere og opdagede først, at de stadig var tyske statsborgere, da en indkaldelse til det tyske militær dumpede ind af postkassen i 1940. En stor del af de indkaldte var børn, da de flyttede til Danmark, og i 1940 følte de sig som danske.  De ønskede ikke at deltage i krigen på tysk side, men havde reelt ikke noget valg. Både under og efter krigen oplevede mange , at tidligere gode venner og naboer tog afstand fra dem, og de følte sig stærkt stigmatiserede.

Det er historien om de danske ”tyske soldater”, der har inspireret Pernille Juhl til sin romanserie Helenes krig. En historie om at vælge side og om at foretage det umulige valg mellem modstandskamp og kærlighed.

 

Den 20-årige Helene starter på jurastudiet og involveres sammen med en veninde i en modstandsgruppe på universitetet. I starten er de beskæftiget med at dele illegale flyveblade ud, men siden udvikler tingene sig i en langt farligere retning. Helene bliver både kurer og gruppens skarpskytte. Modstandsgruppen foretager til stadighed nye og farlige sabotageaktiviteter, og det ender med at få fatale følger. Til en fest i starten af besættelsen møder Helene Johan Bischoff, en sønderjysk soldat, som er tvunget til at kæmpe for tyskerne. Hun bliver forelsket, men ingen danskere, og slet ikke hendes venner i modstandsgruppen, vil fatte sympati for forholdet, eller forstå, at Johan er pæredansk. Helene står i et frygteligt dilemma. Skal hun vælge Johan eller være loyal over for gruppen?

Om Pernille Juhl

Pernille Juhl (f. 1963) er uddannet kemiingeniør og har haft lederstillinger i forskellige store virksomheder i Danmark. Hun bor i Roskilde og kombinerer et fuldtidsarbejde med livet som forfatter og foredragsholder. Hun har tidligere udgivet i alt seks historiske romaner. Helenes krig er hendes første Storytel Original.

 

 

Andre oplysninger

 

Udgivelsesdato: 12. september 2018

Titel: Helenes krig

Forlag: Mofibo

Indlæst af Line Hesdam

 

 

 

 

no comment

Gode historier søges

27.08.2018 in Uncategorized

Idag blev jeg interviewet af Flemming Nissen fra Radio Als (27/8 18) – med fokus på jagten på gode historier, hvor jeg har god erfaring med at spørge læsernes gode input. Det kan du høre lidt om her.

 

no comment

Ny udgivelse på Mofibo & Storytel 12. september 2018

10.08.2018 in Uncategorized

Efteråret 2017 skrev jeg kontrakt med Mofibo/Storytel om en såkaldt ‘Original’, som er en lydbogsserie i deres regi. Det har været et super spændende samarbejde og jeg har været rigtig glad for at arbejde med min redaktør Birgitta Gärdner. Det er der kommet en serie ud af, som hedder ‘Helenes krig’. Vanen tro er Sønderjylland involveret selvom scenen er sat i København. Serien kommer i 10 episoder og udkommer 12. september, hvor den skulle være at finde som lydbog og ebog på Mofibo/Storytels platforme. Jeg håber meget snart at kunne præsentere dig for forsiden.

Her kommer lidt om handlingen:

Helene læser på Københavns Universitet under 2. verdenskrig. Hun finder sig godt til rette i studiemiljøet, og efterhånden kommer hun ind i en modstandsgruppe. Gennem besættelsestiden tilspidses situationen via de aktiviteter, gruppen gennemfører. Ikke alene udsættes Helene for stor fare, hun stilles også overfor nogle urimeligt svære valg. Skal hun vælge kærligheden eller modstandsgruppen? Ingen af valgene er ufarlige.

Helene er vokset op i hjertet af København og er en pæn pige, som primært interesserer sig for at få gode resultater i skolen. Det bliver der vendt og ned på, da hun møder Jonna på Universitetet, hvor begge begynder at læse jura i 1940.

De to piger engageres gradvist i modstandskampen i universitetsmiljøet. Først er de beskæftiget med at dele illegale flyveblade ud, men siden udvikler tingene sig i en langt farligere retning.  Helene bliver kurer. Modstandsgruppen foretager til stadighed nye og farlige sabotageaktiviteter,

Nazisternes øgede fokus på at anholde og frihedsberøve sabotører, presser gruppen til det yderste. I 1944 er den virkelig presset. Det er særligt Hauptmann Schwartz, en forhadt forhørsleder i Shellhuset, som gruppen ønsker at få ram på.

Planen trækker Helene ind i kampen mod Hauptmann’en. Hvad hendes venner ikke ved er, at hun befinder sig i et stort dilemma. Den mand, som hun har forelsket sig i, har uheldigvis tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Skal hun følge hjertet eller være loyal overfor gruppen?

no comment

Dagbladenes Bureau (Jysk/Fynske medier) anmelder Marens vilje, juni 2018

26.06.2018 in Uncategorized

Jeg har fået lov af Dagbladenes Bureau at gengive hele deres anmeldelse her. Og jeg takker.

DB-BA: En kvinde af format
Boganmeldelse: Pernille Juhl: »Marens vilje«
Henrik Tjalve/Dagbladenes Bureau
Man kan kun blive imponeret over den energi og virkelyst, der ligger bag en kvinde som Maren Sørensens liv. Født i
1882 pegede alt i retning af et livsforløb i trange kår, da hun som kun fire år gammel blev placeret hos sin farfar og
som 12-årig kom ud at tjene. Men med en nærmest uforklarlig beslutsomhed fik hendes liv en retning og et
engagement påvirket af hendes syn på Gud og det religiøse.
Hos farfaren havde Maren i skikkelse af farbror Elias stiftet bekendtskab med Gud som en nærmest ond ånd. Et
ophold på Liselund og den forkyndelse, pastor Poulsen, inspireret af Grundtvig, formidlede her, påvirkede Maren dybt.
Resten af sit liv frem til døden i 1957 blev hendes ledetråd: »Altid må jeg finde derhen, hvor sorgen er; derfor må jeg
have glæden med mig«, og glæden fandt hun gennem et rummeligt gudsbegreb.
Med en næsten nørdet grundighed fortæller Pernille Juhl i »Marens vilje« om, hvordan Maren efter sin vækkelse kom
til at virke først som hjemmesygeplejerske, senere også leder af et børnehjem for socialt udsatte børn og endelig som
Danmarks første kvindelige præst. Basen for hendes mange aktiviteter var Sønderjylland, hvor situationen før og efter
genforeningen i 1920 næsten skreg på en kvinde med Marens sociale engagement, hendes robusthed og blik for,
hvordan man i en mandeverden kunne realisere sine projekter.
Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof, som dog kunne være formidlet med en strammere
disciplin, og hvor sprogtonen også virker noget naiv. Men uanset forbeholdene har mødet med Maren Sørensen
været en øjenåbner. På et tidspunkt, hvor der ikke var noget, der hed velfærdsstaten, var her en person, som
mageligt kunne matche en håndfuld socialrådgivere og mere til.

Pernille Juhl: »Marens vilje«. 412 sider. 249,95 kroner. (Juhl’s Forlag)
Udk. 01.06.2018
4 af 6 stjerner
Caption:

no comment

Kristeligt Dagblad anmelder ‘Marens vilje’ 25/6 18

26.06.2018 in Uncategorized

I går havde jeg fornøjelsen af at blive anmeldt i Kristeligt Dagblad, af Claus Grymer, som gav ‘Marens vilje’ 4 gode stjerner.

Jeg er usikker på om jeg må gengive hele anmeldelsen, men du kan i hvert fald få et par gode citater.

Han skriver blandt andet: ‘For de fleste vil Maren Sørensen være ukendt. Men hun bliver levende i denne bog’. Han skriver også at ‘han er taknemmelig over det rige stof, der lægges frem. Under alle omstændigheder er det en smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men allligevel kommer tæt på. ‘

 

no comment

Bogsignering Arnold Busck i Haderslev

02.06.2018 in Uncategorized

Kære læser – d. 9. juni 2018 fra 10.30-12.00 har jeg premiere bogsignering på ‘Marens vilje’ i Arnold Busck i Haderslev. Kom forbi til en bogsnak – og måske tager du en signeret bog med hjem.

Det vil glæde mig at hilse på dig.

no comment